Aunano-delci in njihova uporaba - Rudolf, Rebeka; Zorko, Lidija; Anžel, Ivan (Anali PAZU, 2022)
Razvoj tehnik za sintezo Au-nanodelcev z določeno velikostjo, obliko in sestavo je izziv in pomembno področje raziskav v nanotehnologiji. Zlati nanodelci so namreč atraktivni zaradi potencialne uporabe v elektrokemiji in medicini, kot tudi za proizvodnjo različnih nano-naprav.
Keywords: Au; nano-delci; nano-tehnologije; uporabnost