Kdo je delavec? - Senčur Peček , Darja (Anali PAZU, 2022)
Prispevek obravnava definicijo delovnega razmerja in delavca, pokazatelje obstoja delovnega razmerja, načelo prednosti dejstev in zakonsko vključitev/izključitev posameznih oblik dela v delovno razmerje oziroma iz njega. Ukvarja se tudi z vprašanjem ali naj se zagotavlja delovno-pravno varstvo le delavcem, ali in v kakšnem obsegu tudi tretji kategoriji oseb (ekonomsko odvisnim) oziroma vsem osebam, ki opravljajo delo.