L-relacijska algebra - Hajdinjak , Melita (Anali PAZU, 2022)
V članku se osredotočimo na pozitivni K-relacijski model za označene relacije, v katerem Utericam prirejamo elemente izbranega komutativnega polkolobarja K. Predlagamo uvedbo nove operacije v K, imenovane negacija, ki omogoča definicijo razlike K-relacij, tj. edine osnovne relacijske operacije, ki v pozitivni K-relacijski algebri manjka. Obstoj negacije zagotavljajo posebne mreže, imenovane De Morganovi okvirji. Zahteva, da naj bo K De Morganov okvir, ima še en pozitiven učinek ̶ v dobljeni L-relacijski algebri veljajo vse (pozitivne) relacijske identitete, ki jih poznamo iz klasične relacijske algebre, tudi tiste, ki v Krelacijski algebri ne veljajo.