Mediacija, oblika alternativnega reševanja individualnih delovnih sporov - Korpič - Horvat Etelka (Anali PAZU, 2022)
Avtorica v prispevku obravnava alternativno reševanje individualni delovnih sporov z mediacijo. Gre za en od načinov razreševanja spornih razmerij izven sodišča. Avtorica obdela pravne podlage, ki so pomembne za mediacijo na mednarodni in državni ravni. Posebej pa se ukvarja z vprašanjem kako daleč je dopustno razpolaganje strank, delavca in delodajalca, v zvezi s sklepanjem sporazumov o razrešitvi spornega razmerja. Poudarja, da je to temeljno vprašanje pri uveljavljanju mediacijskih postopkov pri razreševanju individualnih delovnih sporov, saj gre za urejanje razmerij, ki je zaradi odvisnosti in podrejenosti delavca v razmerju do delodajalca, še posebej občutljivo.