Inducirane fazne spremembe v kristalih η-Mo4O11 s pomočjo ultrahitrih laserskih sunkov - Borovšak, Miloš; Mihailović, Dragan (Anali PAZU, 2022)
V članku so predstavljeni rezultati meritev fluenčne odvisnosti tranziente reflektivnosti vzbujene z ultrakratkimi laserskimi pulzi v kristalih η-Mo4O11. Rezultati meritev kažejo, da lahko v kristalih pri nizkih temperaturah z dovolj veliko fluenco induciramo fazni prehod, ki ni znan iz temperaturnega faznega diagrama.