Nekatera odprta vprašanja pravnega položaj delavskih predstavnikov v organih upravljanja - Franca, Valentina (Anali PAZU HD, 2022)
Prispevek se osredotoča na pravni položaj delavskih predstavnikov v organih upravljanja gospodarskih družb in odpira nekatera trenutno aktualna vprašanja v praksi. Predstavljeni so trendi na trgu dela in njihov morebitni vpliv na uresničevanje delavskega soupravljanja in s tem tudi na položaj delavskih predstavnikov v organih upravljanja. Analiza zakonodaje, raziskav ter drugih sekundarnih virov je pokazala, da je mogoče tudi s pravnega vidika znatno prispevati k večji legitimnosti delavskih predstavnikov v organih upravljanja. Vsekakor bi k večji učinkovitosti delovanja delavskih predstavnikov v organih upravljanja prispevala tudi prenovljena zakonodaja, saj je obstoječa znatno zastarela.