Spolno nadlegovanje na območjih nočnega življenja v Pomurju - Bulovec, Tinkara; Eman, Katja (Anali PAZU HD, 2022)
Območja nočnega življenja, ki vključujejo bare, klube in restavracije, predstavljajo priložnosti za različne oblike fizičnega, psihičnega ali spolnega nasilja in/ali zlorab, ki so na omenjenih krajih pogosto pogojene z zlorabo alkohola, tako s strani storilca, kot tudi žrtve. Namen prispevka je predstavitev pojavnih oblik spolnega nadlegovanja, s poudarkom na pojavnosti tovrstne problematike na območjih nočnega življenja v Pomurju. Obstoječi podatki o številu incidentov spolnega nadlegovanja predstavljajo le vrh ledene gore, saj žrtve incidentov spolnega nadlegovanja največkrat ne prijavljajo pristojnim organom, kar vodi v pojav temnega polja neprijavljene kriminalitete. Na slednje vpliva tudi pojav pandemije COVID-19 in spremljajoči varnostni ukrepi, ki so povzročili, da so se zabave mladih preselile iz javnih prireditev in lokalov v zasebne prostore. (Mladi) Pomurci se tako v domači regiji, kot drugod po Sloveniji, udeležujejo različnih dogodkov v času nočnega življenja in so posledično (lahko) žrtve različnih oblik (spolnega) nadlegovanja, o čemer avtorici razpravljata v članku.