2012 - European Year for Active Ageing and Solidarity between Generations / 2012 - Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Mineva že 10 let, odkar je generalna skupščina Združenih narodov sprejela Internacionalni plan aktivnosti, povezanih s starostjo, s ciljem dodati življenje letom, ki so bila dodana življenju. Ob 10. obletnici tega dogodka je Evropska unija razglasila leto 2012 za Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami.