About some ethical perplexities of modern medicine / O nekaterih etičnih zadregah sodobne medicine - Trontelj, Jože (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Cenim povabilo na srečanje s tako ugledno tradicijo. Serija mednarodnih posvetov Medicina in pravo v organizaciji Mariborske univerze je storila izjemno veliko za dialog med dvema področjema, ki imata veliko stičnih mest. Koristi pa presegajo ta dialog. Razprave so bile vedno znova tudi priložnost za samorefleksijo strok in za poglobljen vpogled v bistvo nekaterih pomembnih etičnih in pravnih vprašanj današnjega časa.