The long-awaited study of dental medicine in the Faculty of Medicine at the University of Maribor (the MF UM) is to begin in the 2021/22 academic year / V akademskem letu 2021/22 se na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru začne dolgo pričakovani študi - Mičetić-Turk, Dušanka (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Veliki kitajski filozof Konfucij je rekel: »Ko narediš prvi korak, si že na cilju«. Spodbuda, da se na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru naredi prvi korak v smeri organizacije študija dentalne medicine, je prišla iz zobozdravstvene službe Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca leta 2016. Na MF UM smo spodbudo takoj spoznali kot veliko možnost trajnostnega razvoja v regiji; ne le v smislu izobraževanja doktorjev dentalne medicine, temveč kot možnost novega, intenzivnega interdisciplinarnega sodelovanja različnih fakultet Univerze v Mariboru na področju raziskav dentalne medicine, ki vključujejo raziskave novih materialov, nanodelcev, mikrobiologije, genetike, biokemije, bioinformatike in mnogih drugih znanstvenih disciplin ...
Keywords: Univerza v Mariboru; Dentalna medicina; Medicinska fakulteta