Zdravnice v medicini - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2024)
Po podatkih Eurostata se razmerje glede spola med zdravniki spreminja v korist žensk. V letu 2021 je bil delež žensk med zdravniki v Evropi 52,2-odstoten. Podatki se nanašajo na 26 držav EU, za katere so podatki na voljo.