Ob 20. obletnici ustanovitve Medicinske fakultete Univerze v Mariboru - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2023)
Po dolgoletnih prizadevanjih in naporih je bila leta 2003 ustanovljena Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru (MF UM). Vsi, ki smo imeli srečo, da smo pri tem sodelovali, se tega dogodka spominjamo z velikim veseljem. Po mnogih desetletjih je bil dosežen cilj – nastala je nova Medicinska fakulteta, druga v naši državi.