Is Homeopathy related to Chemical Thermodynamics? Ali je homeopatija povezana s kemijsko termodinamiko? - Drofenik, Mihael (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
V članku je biokemično ravnotežje uporabljeno kot izhodišče za uporabo Le Chatelier–Brounovega principa za razlago mehanizma homeopatskega zdravljenja. Uporaba kemijske termodinamike pri glavnih načelih homeopatije osvetljuje znan homeopatski izrek Zakon podobnosti. Poleg tega je podan razlog intenzivnega razredčenja homeopatskih učinkovin.