Ob 5. obletnici izhajanja revije Acta medico–biotechnica / On the 5th anniversary of Acta medico–biotechnica - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2022)
Spoštovani bralci, pred vami je deseta številka revije Acta medico–biotechnica, ki izhaja že peto leto. Prva številka je izšla 1.12.2008. Revija je bila zasnovana kot znanstvenoraziskovalna in strokovna revija s področja medicine in biotehnike, njen ustanovitelj in izdajatelj je Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru. Acta medico–biotechnica je tako prva znanstvena revija v izdaji Medicinske fakultete v Sloveniji. Revija je namenjena uveljavljanju in razširjanju znanstvenih spoznanj s področja medicine in biotehnike s poudarkom na interdisciplinarnem pristopu, njen namen je povezovanje kliničnega in raziskovalnega dela. Revija izhaja dvakrat letno v slovenskem in angleškem jeziku, saj je del mednarodnega evropskega prostora. Odziv raziskovalcev na področju medicine in biotehničnih ved je bil za ta prostor izreden. V 10 številkah je bilo skupno objavljenih 85 člankov, od tega kar 45 izvirnih in 13 preglednih znanstvenih člankov.