Nagovor dekana red. prof. dr. Ivana Krajnca ob otvoritvi Medicinske fakultete Univerze v Mariboru 18. september 2013 / The speech of The dean and full-time professor Ivan Krajnc MD at the opening of the Faculty of Medicine of the University of Maribor on - Krajnc, Ivan (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Spoštovane gospe, spoštovani gospodje! V uvodu mi dovolite, da se vam zahvalim, da ste se udeležili naše proslave v tako velikem številu, da ste se udeležili otvoritve nove stavbe Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Mineva 7 let, ko smo v vodstvu Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (MF UM) pričeli razmišljati tudi o svojem domu. MF je delovala na številnih lokacijah, v prostorih rektorata UM, v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor (UKC MB) in v prostorih Zavod za zdravstveno varstvo Maribor.