Ceremonial speech – graduation ceremony June 15, 2017 /Zahvalni govor – podelitev diplom 15. 6. 2017 - Pribožič, Lucija (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Človek žanje uspeh, ko sledi svojemu hrepenenju. V preteklih letih smo diplomanti rastli in se razvijali v hrepenenju po dnevu, kot je ta. Sanjali smo o tem, da se nam bodo po letih vloženega truda in časa, odprla vrata v nov svet, kjer bomo s pridobljenim znanjem in veščinami zmogli ljudem pomagati na poti do zdravja. Danes smo torej končno tukaj, pred vrati; čakamo, da jih počasi odpremo in stopimo čez prag ambulant, zdravstvenih domov, bolnišnic in klinik. Vsak po svoje, vsak za svojimi željami.