From the editorial to the Book of Portraits on its Way / Iz uvodnika Knjigi portretov na pot - Kranjc, Ivan (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
(Knjiga bo izšla v založbi Medicinske fakultete Univerze v Mariboru) Ob deseti obletnici delovanja Medicinske fakultete Univerze v Mariboru leta 2014 smo izdali monografijo Deset let Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, v kateri smo popisali nastanek in delovanje druge slovenske medicinske fakultete. Veliko se je dogodilo v prvem desetletju in kar naenkrat smo že krepko zakorakali v drugo. Skrbnemu opazovalcu ne uidejo pomembni mejniki razvoja od uveljavitve bolonjske reforme do največjega dosežka – izgradnje nujno potrebne fakultete, ki blesti na desnem bregu Drave in se po zamisli arhitekta prof. Borisa Podrecce navezuje na mesto in univerzo. Ves čas smo, po septembru 2013 še posebej intenzivno, spremljali razvoj medicinskih študijev in novosti uvajali v program, razvijali oz. dobesedno oživeli smo bazične raziskave. Novi ustrezni prostori in vrhunska oprema so bili temelj za snovanje številnih novosti in sprememb.