Ten years after the release of the first issue of Acta medico-biotechnica / 10 let po izidu prve številke revije Acta medico-biotechnica - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Spoštovani bralci, skoraj smo jo spregledali, 10. obletnico izida prve številke. Tako smo se že navadili na njeno polletno izhajanje, da smo enostavno pozabili na štetje. A dejstvo je, da je 3. 12. 2008 izšla prva številka revije Acta medico-biotechnica. Počasi smo jo vzeli za svojo, postala je del nas. Večina vas jo imenuje kar Acta. Ne razmišljamo več, ali bo naslednja številka izšla ali ne. Vmes so bila leta, ki smo jih težje preživeli, bili so dvomi v njen obstoj, a smo vztrajali in uspelo nam je, da lahko danes na torti prižgemo 10 svečk. Seveda jih bomo ob tem jubileju tudi upihnili in pri tem zaželeli reviji še mnogo nadaljnjih uspešnih let.