Ethical responsibility of journal editors and authors when publishing scientific publications / Etična odgovornost pri objavljanju znanstvene publikacije urednikov revij in avtorjev - Pahor, Dušica (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Etika je bila in vedno bo najpomembnejši del znanstveno–raziskovalnega dela. V zgodovini je bila pogosto zlorabljena, vendar moramo na podlagi izkušenj skrbeti za to, da se zgodovina ne ponavlja. Etika mora biti prisotna na vseh področjih raziskovanja. Kakršna koli želja po uspehu, slavi ali drugih osebnih koristih mora vedno biti pod strogo kontrolo, ki preprečuje možnost zlorabe znanosti. To je tudi želja in poslanstvo uredništva.