Health is Wealth – Toward a European Lead Market in Health Care: Zdravje je blagostanje – vodilna vloga Evrope pri skrbi za zdravje - Unger, Felix (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
V prispevku je prikazan pomen človeškega življenja kot najvišje vrednote. Zdravo prebivalstvo je predpogoj za sodobno družbo. Ni blagostanja brez zdravja. Zato je učinkovita skrb za zdravje nujna za kvaliteto življenja in za zdravstveni potencial družbe. Ekonomska rast je možna le pri zdravi populaciji. Prikazan je pomen Evropske unije za razvoj evropskega sistema za zdravje, ki bi omogočal moderno zdravstveno varstvo za celotno Evropo.