Hybrid fixation for repair of dual forearm fractures of adolescent patients: A case report and literature review - Igor Movrin (Acta Medico-Biotechnica, 2024)
Namen: Namen prispevka je reprezentacija primera in definiranje hibridne fiksacije kot ustrezne alternative v zdravljenju zlomov obeh kosti podlahti pri mladostniku.  Reprezentacija primera: Obravnavamo primer 11-letnega pacienta moškega spola, ki je pri padcu na trampolinu utrpel zlom obeh kosti desne podlahti. V splošni narkozi je bila opravljena zaprta repozicija zloma in intramedularna fiksacija zloma koželjnice z elastično titanijevo žico. Nestabilni zlom podlahtnice je bil odprto naravnan in v anatomskem položaju fiksiran s ploščo in vijaki. Na kontrolnem pregledu tri mesece po operaciji je pacient izkazal polno gibljivost desne podlahti, zlom je bil zaceljen v dobrem položaju, drugih težav ni bilo.