Catheter-directed thrombolytic therapy for lowerextremity deep vein thrombosis: a case report - Pajnik Snoj Aja; Markota Andrej (Acta Medico-Biotechnica, 2022)
Globoka venska tromboza spodnjih okončin je pogost razlog za obravnavo bolnika v urgentni ambulanti. Kljub temu so napredovale oblike globoke venske tromboze redke (npr. phlegmasia cerulea dolens). Lokalna katetrska tromboliza velja za terapijo izbora pri zdravljenju napredovalih oblik globoke venske tromboze, kot je phlegmasia cerulea dolens. V članku bomo predstavili prvi primer tovrstnega zdravljenja v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (UKC Maribor).