New international federation of gynecology and obstetrics (FIGO) staging classification for cancer of the ovary, fallopian tube, and peritoneum - Arko, Darja; Gajser, Verena; Takač, Iztok (Acta Medico-Biotechnica, 2021)
Mednarodno združenje ginekologov in porodničarjev (FIGO) je leta 2012 sprejelo novo klasifikacijo raka jajčnikov, jajcevodov (zadnja predhodna verzija 1988) in peritoneja; slednji do sedaj ni imel svoje razdelitve v stadije. Klasifikacija je v veljavo stopila januarja 2014. Spremembe v novi klasifikaciji so nastale kot posledica najnovejših spoznanj v razumevanju molekularne patogeneze raka jajčnikov in na podlagi novih odkritij v sklopu prognostičnih dejavnikov. Ugotovili so tudi, da so si primarni rak jajcevodov, primarni rak peritoneja in rak jajčnikov na podlagi simptomatike, zdravljenja in prognoze v mnogih pogledih zelo podobni.