An Inquisitive Scrutiny of the Second Pillar and its Impacts Envisaged on the Ever-Changing CAP - WOLLEY, Benjamin Scott; TURK, Jernej (Agricultura Scientia, 2020)
Analitična študija drugega stebra in presek učinkov njegovega delovanja na nenehno spreminjajočo se SKP. Pričujoči članek analizira Skupno kmetijsko politiko (SKP) Evropske unije s posebnim poudarkom danim obravnavi njenega 2.stebra. V uvodnem delu študije so podrobneje raziskani elementi nenehno se spreminjajočega drugega stebra SKP. Izdelana študija zelo natančno secira spremembe znotraj drugega stebra SKP in proučuje vpliv le-teh na uravnotežen razvoj podeželja v evropskih ruralnih območjih. V tem kontekstu je bila na ravni celotne EU ugotovljena določena stopnja raznolikosti. Pri tem članek naslavlja tako vidik teritorialnega razvoja podeželja, kot na drugi strani obravnava upravljanje z okoljskimi dejavniki skladnega razvoja. V sklepnem delu raziskave so predstavljene različne projekcije nadaljnjih reform SKP.